Skip to content

Samenwerking

Het Streekcentrum werkt waar mogelijk zoveel mogelijk samen met andere organisaties, verenigingen en gemeenten uit de streek. Op deze manier kunnen we verschillende middelen efficiënter inzetten en bereiken we een grotere groep inwoners.

Van Hoorne Entertainment
Het Streekcentrum is een samenwerking aangegaan met Van Hoorne Entertainment wat geresulteerd heeft in de Avonturenboerderij Molenwaard.

Fietsoplaadpunt
Het centrum heeft een fietsoplaadpunt. Zie ook: www.laad.nl

VVV
Alle toeristische en recreatieve informatie over de directe omgeving van Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt is gebundeld in de VVV-gids Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

De gids bevat algemene informatie, overnachtingsadressen, musea, evenementen en restaurants in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. De brochure is gratis (tijdens openingstijden) verkrijgbaar bij De Avonturenboerderij of bij de kantoren en agentschappen van VVV Zuid-Holland Zuid.

De VVV-gids Alblasserwaard en Vijfheerenlanden is tevens online te bekijken of te bestellen bij VVV Shop online via VVV Info: ‘Brochures en kaarten’.

In het Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt/De Avonturenboerderij zijn diverse wandel- en fietsroutes (tijdens openingstijden) verkrijgbaar waaronder de fietsknooppuntengids en de fietsknooppuntenkaart van Zuid-Holland Zuid met het fietsroutenetwerk van de Hoeksche Waard, de Drechtsteden en de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.
Zie voor meer informatie: www.vvvalblasserwaardvijfheerenlanden.nl

Den Hâneker
Een keer per jaar organiseren we samen met Den Hâneker, agrarische natuurvereniging, een groots evenement: de Streekparade. Voor meer informatie zie: www.denhaneker.nl

Werkgroep Korenmolen De Jonge Sophia
De werkgroep, onderdeel van het Streekcentrum, beheert de molen “de Jonge Sophia”. Iedere dag tijdens de openingsuren, is er een molenaar aanwezig om de molen in werking te stellen en uitleg te geven aan de bezoekers.

Bijenvereniging
De Bijenvereniging beheert de bijenstal en de bijenkasten. Zij geven ook het publiek voorlichting over de bijzondere wereld van de bijen.

Hieronder links naar de websites van relevante organisaties

Back To Top